Mål
Appen VisBev3D er et forsøk på å gjøre det lettere å lære bort en bevegelse når det må skje via en skjerm.
Opptak av PPU-studentenes bevegelser, gjort med sensorer på RITMO institutt ved UiO, skal konverteres til en 3D-animasjon ved hjelp av appen.
I prosjektet vil vi undersøke om det for en elev vil være lettere å lære en bevegelse når hun/han kan se på en 3D-animasjon av bevegelsen – som er tatt opp ved hjelp av sensorer (motion capture teknologi) i stedet for på en 2D video.
Kan VisBev3D være til hjelp med å lære i sitt eget tempo? Hvis du f.eks har en elev i en klasse som av forskjellige grunner ikke vil/kan delta i fellesopplegget, kan visualiseringer i appen være en måte å inkludere den eleven i undervisningsopplegget? (Forskjellige nivå av ferdigheter, fysiske forutsetninger, psykiske – eller sosiale utfordringer.)
Vi er nysgjerrige på om prosessen der lærerstudenten lager opptaket og tar valg på hvilken informasjon eleven skal få i tillegg kan gi en opplevelse/erfaring av det å undervise et trinn/en bevegelse.
- Prototypen av appen skal utvikles som en del av prosjektet Læringsavatar.
- Har som mål å kunne tilby den samme funksjonen for bevegelse som noter har for musikk, men i et 3D-format.
- Verktøy for å produsere, dele og integrere i undervisningsdesign, samt lagre fysisk bevegelsesmateriale
- Fra VisMo3D 1.0 (tidligere navn) til VisBev3D 2.0 (Visualisere Bevegelse i 3D)
- Videreutvikles av BA IT studenter ved Kristiania under veiledning av Henrik Lieng.
- Opptak av PPU-studentenes bevegelser, gjort med sensorer på RITMO institutt ved UiO, skal konverteres til en 3D-animasjon ved hjelp av appen.
- Prototypen testes av lærerstudenter ved Kunsthøgskolen i Oslo og Norges Idrettshøgskole, studieårene 22/23 og 23/24.
Om initiativtageren til appen
Helle L. Moum driver enkeltpersonforetaket HLM Produksjoner hvor hun jobber som produsent for dans. I tillegg er hun koreograf og underviser i egenutviklede Verksted i kreativ dans som har turnert mye i grunnskolen i Den kulturelle skolesekken.
I forbindelse med corona lock-down og hjemmeskole intervjuet hun mange dansepedagoger i VGS om opplevelsene dere av å undervise på skjerm. Erfaringene deres har vært med på å utforme ideen til den prototypen av appen som skal brukes som et eksempel i Læringsavatarprosjektet. – I lærerstudentenes utvikling – og utforskning av digital pedagogikk.